top of page
DSCF5854-6.jpg

ALLE MURALISTEN

Bij Graffiti COOP willen we een diverse groep artiesten aantrekken. Deze lijst is dus zelden compleet omdat we regelmatig nieuwe kunstenaars aantrekken.

Napam

CHIARA
DANEELS

 

Gent

SOFIE J DESIGN

Herentals

Sofie tekent al heer haar leven af en aan, maar besloot in 2018 om zich er dagelijks op toe te leggen. Ze startte met lijnwerk illustraties in zwart-wit van voornamelijk bloemen en mandala’s. Doorheen de jaren veranderde haar stijl enorm en evolueerde deze tot een kleurrijke, speelse, illustratieve stijl waarin voornamelijk planten, dieren en mensen worden afgebeeld.

In de zomer van 2019 schilderde Sofie haar eerste mural, dit met penseel en verf. In 2021 nam ze voor het eerst een spuitbus vast. Ze leert graag bij over verschillende technieken en stijlen en zo blijft ze steeds evolueren.

TIM
VERHAEGEN

Bornem

LIX

Als kind kwam Nine, LIX, niet snel in aanraking met graffiti. Het was echter love at first sight met deze kunstvorm voor haar. Toen ze er op haar dertiende voor het eerst over hoorde, beloofde ze zichzelf dat ze ooit ook met spuitbussen zou werken. 10 jaar later maakte ze haar eerste werk.

Nine is een gevoelsmatig persoon, haar werk heeft daardoor vaak iets sferisch. Haar persoonlijkheid omschrijft ze als “zachtaardig maar met een scherp kantje”. Daaruit ontstaat zacht, intuïtief werk met invloeden van onderwerpen die haar raken.

Westerlo

SIGER

Brussel

EMS

Ems tekent al zo lang ze zich kan herinneren. Doorheen de jaren nam een drang om op grotere schaal te illustreren steeds toe. Toen ze 4 jaar geleden graffiti ontdekte viel alles op z’n plaats.

 

Ems vindt het fijn om met vormen en kleuren te spelen en is geboeid door het symbolisch verbeelden van zaken die anders moeilijk weer te geven vallen. Zo bouwt ze aan een kleurrijk universum vol mythologische wezens, sprookjesachtige monsters en andere bizarre figuren. Ze is enthousiast om te experimenteren, veel bij te leren en haar werk te zien evolueren met elke nieuwe muurschildering.  

PIROEH

Herselt

TIME DOBBS

Time Dobbs is geboren en getogen in Gent. Op zijn twaalfde pikte hij de spuitbus op en experimenteerde hij met letters en characters. De verschillende graffiti lettervormen inspireerden hem en brachten hem bij de abstracte stijl die hij tot op vandaag ontwikkelde. Zijn pieces zijn opgebouwd uit meerdere kleur- en lijnlagen om diepte te creëren.

De ontmoeting met sferische plaatsen staat centraal in zijn werk. Eerst ontstaan die plaatsen in zijn gedachten, daarna gaat hij naar ze op zoek. De namen van de plaatsen zijn telkens de titels van zijn werk.

Gent

MINYO

Boechepe, FR

NEKVEL

De voorbije 7 jaar experimenteerde Nekvel met verschillende artistieke stijlen en technieken. Dit beeldend onderzoek ligt aan de basis van zijn werk dat nu te zien is in binnen- en buitenland.

Op zijn 30ste verjaardag luidt hij een nieuwe artistieke periode in. Eén waarbij hij zich toelegt op stillevens. De objecten die hij afbeeldt, lijken op het eerste zicht geen directe link te hebben met elkaar.

Hij gaat op zoek naar objecten met een verleden, een verhaal. Die vindt hij onder andere op rommelmarkten en in curiosawinkels. De plaats waar hij de objecten ontmoet, spelen een grote rol in zijn werk. Elk object heeft zijn eigen reis en vertelt een apart verhaal.

Gent

NATHAN
VERVOORT

Lokeren

Heny

Berchem

Heny kwam als kind al aanraking met de kunstwereld. Van zijn 8 tot zijn 18 jaar zat hij op de kunstacademie en volgde hij striptekenen, beelddrukken en algemene beeldvorming. Op zijn 16de ontstond ‘Heny’, en zijn passie voor graffiti. Vijf jaar later is dit nog steeds zo.

Heny schildert zowel letters als cartoons. Hij heeft een sierlijke graffitistijl die hij combineert met zachte kleuren en kleine felle accenten. Zo laat hij een rustig en kalm beeld uit de muur te springen. De figuurtjes van Heny zijn vaak fictieve cartoons. Hij maakt muurschilderingen om de kijker te doen nadenken.

HAN
COUSSEMENT

 

Gent

Basstanie

Basstanie is een hongerige interdisciplinair artiest en leerkracht. Hij behaalde een master met grote onderscheiding aan de modeacademie maar wou zijn creatieve skills niet louter bij design beperken. Basstanie is steeds op zoek naar mediums en technieken die zijn eigen grenzen verleggen.

Voor zijn murals werkt Basstanie met hybride fabeldieren. De dieren zijn voor hem een personificatie van een idyllische symbiose die een multiculturele samenleving kan worden.
Hij gelooft sterk in de picturale kracht van street art en de laagdrempelige kunst- en cultuurparticipatie die het met zich meebrengt.

 

Sint-Niklaas

ALICE
MARTHA

Gent

Tekenwerken De Vos 
Ellen De Vos (°1994)

Beeldend Kunstenaar gevestigd in Gent, onder de naam Tekenwerken De Vos, een eenvrouwszaak met oog voor diverse beeldende disciplines. 

Ze is gespecialiseerd in het creëren en onderhouden van kunstmatige biotopen. Ellen De Vos is een beeldend kunstenaar en illustrator die gefascineerd is door onze botanische omgeving. Haar werk is een samenkomst van stijlen en technieken die elkaar versterken en ondersteunen. Complementaire kleuren en gefocuste blik zijn het startpunt voor elk werk.

Gent

NAPAM

Berchem

Pampludex

Onder het pseudoniem Pampludex maakt Benoit Vermaele surrealistische lijntekeningen in zwart-wit. Aangezien hij direct met zwarte stift op papier begint, zonder een tussenstap met potlood, maakt hij in het proces kleine foutjes, die dan meteen gemaskeerd worden door nieuwe, vaak onverwachte, elementen.

 

Door deze manier van werken komen soms vergezochte of ronduit absurde beelden tot stand. Deze beelden vinden in de eerste plaats toepassing in tattoo's, zijn hoofdactiviteit, maar vinden ook steeds vaker hun weg naar het straatbeeld door middel van street art. 

Gent

Covered
by AR

Berchem

Flow

Flow ademt hiphop. Als B-boy kan je hem aan de slag zien, maar ook als graffiti-artiest. Een ruwe letterpiece schudt hij uit zijn spuitbussen, maar ook figuratiever werk met een hoog hiphopgehalte kan je van hem verwachten.

Flow pakt niet enkel muren aan, maar costumiset ook petten, kledij, schoenen... 

Gent

Tom Slambrouck

Merelbeke

Pinkman Stuff

Stuff is een nieuwe en jonge artiest die verteld werd nooit te kunnen tekenen/kleuren toen hij nog een kleuter was. Maar hij startte al snel het tegendeel te bewijzen, nooit echt te ontarmen wat er uit zijn hoofd kon vloeien. Met zijn hoofd rond te lopen in de gekte van de wereld probeert hij een simpele stijl naar voor te brengen. Overal zag hij graffiti op duiken rond hem, dit leidde enkel maar naar één simpele keuze en dat is het kiezen van graffiti als zijn medium. Nu wil hij alleen maar beter worden en droomt hij van zijn eigen streetart-supply shop.

Damme

LI-MA

Ghent

bottom of page